Barbro Törngren

barbro

Himmel, hav, dofter och naturen, barnens lek, drömmar
och små nära ting  –  fyller min själ och skapar mitt måleri.

Jag drivs av en skön känsla när jag med pensel och palettkniv sveper fram färgen över duken och formar det jag känner och ser. Jag är svag för allt vackert i naturen och det som man ser i de små tingen. Motivet hamnar i något slags gränsland. Jag målar konkret men känner mer och mer för det abstrakta.

Jag önskade komma vidare i det konstnärliga. Jag sökte till Ölands Folkhögskola,  Konstskolan 1 och kom in hösten 2007. Vilken härlig resa jag fick! Där fanns ett flöde av alla konstnärliga former som grafik, kroki, måleri, textil, foto, form och skulptur.

Utbildning i urval
Konstskolan, Ölands Folkhögskola. Gerlesborgsskolan – Sissel Wibom. Nösund, Orust – Jan Bringevik, Katarina Andersson Winberg. Kulturmagasinet, Bergkvara.

Utställningar jurybedömda
Sydosten 2011, Kalmar konstmuseum.
Vårsalong 2013, Nybro Konsthall.
Vårsalong 2015 Nybro, Brukskontoret Pukeberg.
Vårsalong 2017 Nybro, Brukskontoret Pukeberg.

Utställningar i urval
Ölands Folkhögskola, Galleri Kulturmagasinet Bergkvara, Tingby Vårsalong, TIC-huset,  Himmelsberga, Galleri Stallet Arboga, Galleri Jini Sofia Lee Stockholm, Mörerundan,  Konstvännerna Lindsdal, Högsby Konstförening, Persnäs prästgård, Nybro bibliotek, ett flertal gånger med Grafik99/Bildverket.
Konstföreningen AlvART utställning i Himmelsberga 2015 och 2017, Glömmine skola 2016 och 2017.

Kontakt
Barbro Törngren, Vassvägen 10, Kalmar
b.torngren@telia.com
www.barbro.n.nu
0480-47 53 55, 070-210 10 07

Galleri

Grafik99 Bildverket