Frida-Karolina Axelsson

Frida-Karolina Axelsson, född 1979.

Medlem i Grafik99/Bildverket sedan januari 2018. 

Min konstnärliga bakgrund omfattar tre års grundläggande bild-och formstudier på folkhögskola, mellan 1998-2001, Ölands fhsk, Väddö fhsk och Österlenskolan, Simrishamn. Prövade då kroki, måleri, foto, grafik, skulptur, screentryck med mera. Högskolestudier till socionom tog vid 2003 och har jobbat med socialt arbete sedan 2007. Har gått studiecirklar hos Studieförbundet Vuxenskolan i oljemålning och silversmide.

Åren 2010-2012 tog jag upp bildintresset genom kurser på LNU, Linneuniversitetet i bland annat digital illustration och mönsterdesign, parallellt med jobb och familj. Under en period gjorde jag lite uppdrag i form av loggor och affischer till kompisars företag. Varje gång jag velat satsa lite mer på min konstnärliga sida så har andra saker i livet kommit emellan. Nu 2021 känns det äntligen som om utrymmet i familjeliv och arbetssituation tillåter att jag får tid till mitt bildskapande. Eller har jag bara blivit bättre på att till slut ta mig den tiden. Jag är i startgroparna att illustrera mer på uppdrag, med förhoppning om en egen verksamhet inom bildområdet. 

Portfolio med nygjorda illustrationer finns på min hemsida: https://www.fkaillustration.se

På Instagram finns jag på @karolinafridax och @fkaillustration 

Utställningar
2020 deltog jag i två utställningar med Grafik99/Bildverket; Himmelsberga och Kamerala villan.

2021 deltar jag i utställning på Kamerala Villan med Grafik99/Bildverket, 14-29 augusti.

Grafik99 Bildverket