Margit Hoffman

MargitBor underbart på Boholmarna söder om Kalmar. I en röd liten  stuga som jag byggde 1970. Redan 1944 hittade mina föräldrar hit till övärlden,  som då var väglösa  öar.  Naturen  och närheten till vattnet  ger mig  tankar om livets ”kortvaro”. Kulturutveckling och folktro har alltid fascinerat mig.
Mexicos  urgamla  folktro och historia, beröringspunkter med österlandet och araber ger mig ständigt nya infallsvinklar till NUET. Föddes i Malmö. Gick i skolan i Kalmar och har arbetat i Malmö, Stockholm och Kalmar. Har varit skolledare i Stockholm och Kalmar.
 
På 1950-talet studerade jag  vid Essemskolan och senare Skånska målarskolan i Malmö. 1963-1975 var jag tv-producent  i Stockholm  och producerade då många filmer för Skol-tv. Resor har varit mitt livs höjdpunkt. Många resor till Grekland. Skrev en bok om Kreta 1974. Varit i Egypten, Island, Kina, Nya Zeeland, Australien, Fiji,  Mexico och i Japan fyra gånger… och på flera andra ställen. Har vänner i hela världen med olika  religion  och kultur. Inspirerande!
 
1989-1990 gick jag  på Ölands  Folkhögskolas Bild och formlinje.
Senare har jag deltagit i många kurser i bland annat grafik på Ölands Folkhögskola och Kulturmagasinet i Bergkvara.
 
 Att ställa ut har aldrig varit särskilt viktigt för mig.  Men att träffa likasinnade är oerhört stimulerande. I mars 1999 var jag med och startade GRAFIK 99, som senare även blev Bildverket.
 
Kontaktuppgifter
E-post: margithoffman@gmail.com
Tel:  070-564 62 09
 
Galleri: